ID Logistics: een multinational met familiair karakter

‘Het beste van twee werelden komt bij elkaar’. Zo omschrijft Marco van Walraven de overname van GVT door ID Logistics. Marco is vanaf eind 2017 managing director van IDL Benelux, dat in 2013 werd opgericht met een hoofdkantoor in Tilburg. Sinds die tijd maakte het bedrijf een flinke groei door. “We kunnen absoluut terugkijken op succesvolle jaren, waarin we jaarlijks twee magazijnen mochten toevoegen aan de Benelux organisatie.” IDL verzorgt contractlogistiek voor klanten met klinkende namen zoals Sony, Fujifilm, Macro, Intratuin, Mediamarkt, Kawasaki en het Belgische Maxeda.

Missie

Marco is zeer verheugd over de toevoeging van GVT als transporttak van ID Logistics. Hij is ervan overtuigd dat GVT een belangrijke bijdrage kan leveren aan de IDL missie: Creating sustainable logistics solutions. “Wij verplaatsen ons in de huid van de klant en stellen eindeloos veel vragen. Pas als we heel goed begrijpen hoe hun business in elkaar steekt, bedenken we de best mogelijke oplossing voorzien van de nodige innovatie. En vanaf nu kunnen we daar ook ons eigen transport aan toevoegen. Dat is fantastisch!”

Kernwaarden

Hij vindt het daarnaast vooral mooi om te zien hoe de culturen van beide bedrijven overeenkomen. “Ik weet zeker dat de GVT medewerkers zich snel thuis voelen bij IDL.” Hij licht dit toe aan de hand van de vier kernwaarden van IDL:

 • Ondernemerschap

“Binnen IDL heerst een ware ondernemersgeest, met veel ruimte voor eigen initiatieven. Dat is natuurlijk ook kenmerkend voor GVT en heeft hun grote groei gebracht. Wil Versteijnen en Stan Hamers zijn levende voorbeelden van ras ondernemers.”

 • Hoge standaard

“GVT is, net als IDL, ongelooflijk klantgericht. Beide bedrijven stellen hoge eisen aan zichzelf en denken in oplossingen van hoge kwaliteit.”

 • Solidariteit

“Onze mensen zijn onze grootste assets. We zijn solidair met elkaar en naar onze klanten toe. Die teamgeest zit er bij GVT ook heel erg in.”

 • Innovatie

“Prioriteit geven aan technologie en digitalisering is iets dat ik bij GVT ook terugzie. Ze hebben een eigen IT ontwikkelafdeling die met mooie software pragmatische oplossingen aan de man brengt.”

Familiaire karakter

Ondanks de enorme groei die ID Logistics, sinds de oprichting in Frankrijk in 2001, wereldwijd doormaakte, benadrukt Marco het platte karakter van de organisatie en de korte lijnen. “We zijn aan de ene kant een echte multinational geworden met inmiddels meer vestigingen in de rest van de wereld dan in Frankrijk. Aan de andere kant zijn we voor een groot gedeelte ook nog een familiebedrijf. Het merendeel van de aandelen is in privé eigendom van een aantal managers, die zich met hart en ziel elke dag inzetten voor het wel en wee van ons bedrijf. Ook onze oprichter Eric Hémar en tweede man Christophe Satin staan vol in het bedrijf en zijn actief betrokken bij nieuwe ontwikkelingen, zoals de overname en de integratie van GVT. Zij stralen een enorme positiviteit uit, die zeer motiverend werkt. Ik hoop dat onze nieuwe collega’s dat snel gaan ervaren.”

 

NIEUWS

 • 07 jun
  ID Logistics stormt top 10 binnen in de top 100 Logistiek Dienstverleners! Vandaag is tijdens het Top 100 LDV event in het koetshuis Buitenplaats Amerongen, welke georganiseerd wordt door logistiek.nl en Buck… Lees meer
 • 31 mei
  Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerking in distributie aan Audax Logistiek en ID Logistics gaan samenwerken op gebied van distributie. De komende periode wordt gebruikt om de activiteiten… Lees meer
 • 17 mrt
  Een nieuw tijdperk vol nieuwe kansen Het kwam voor veel mensen als een grote verrassing: de aankondiging afgelopen november dat ID Logistics ons bedrijf GVT Transport… Lees meer
 • 17 mrt
  Marco van Walraven: Welkom bij IDL! “Als managing director van ID Logistics Benelux heet ik alle medewerkers en klanten van GVT van harte welkom bij ons mooie bedrijf. Ik… Lees meer
 • 17 mrt
  ID Logistics: een multinational met familiair karakter ‘Het beste van twee werelden komt bij elkaar’. Zo omschrijft Marco van Walraven de overname van GVT door ID Logistics. Marco is vanaf… Lees meer