ALTREX
Trappen, ladders en steigers

DEDICATED TRANSPORT VOOR TOONAANGEVEND A-MERK

Ladders, trappen, steigers, hangbruggen of maatwerk klimoplossingen: van groot tot klein, Altrex maakt het en HSL vervoert het binnen de Benelux. De Zwolse fabrikant van klimmaterieel kiest al jaren voor een dedicated transportformule met trucks die uitsluitend voor Altrex rijden.

“Onze producten zijn minimaal verpakt,” vertelt Gerko Arends, Operations Manager bij Altrex. “Door de veelheid in afwijkende maten worden ze in de meeste gevallen niet op pallets vervoerd, maar los. Het laden en stabiliseren van de producten in de truck moet dus met extra zorg gebeuren. Wij werken daarom met een gespecialiseerde laadploeg onder leiding van een laadcoördinator. In het uitslagproces worden de goederen niet voorzien van een etiket met adresinformatie. De chauffeur moet dus bij het lossen op de diverse adressen zorgvuldig controleren wie wat moet ontvangen, hetgeen een goede productkennis vereist. De toegewijde chauffeurs van HSL hebben vele jaren ervaring met het vervoer van de Altrex producten. Zij kennen onze klanten en producten en zijn een belangrijk visitekaartje voor ons bedrijf.”

In samenwerking met de planning van HSL worden de dagelijkse routes zo optimaal mogelijk gepland.  “Wij benutten de terugweg om onderdelen, halffabrikaten of handelsproducten op te halen bij onze toeleveranciers,” aldus Gerko. “Daarmee reduceren we het aantal lege kilometers aanzienlijk.”

Toen eerder dit jaar het faillissement van Huisman Stukgoed B.V. (de toenmalige vervoerder) bekend werd, waren dat spannende uren voor Altrex. “Door het snelle acteren van GVT hebben we hiervan echter totaal geen hinder ondervonden. GVT is direct naar Zwolle gekomen om de chauffeurs gerust te stellen en hen in telichten over hun voornemen om in gesprek te gaan met de curator over een mogelijke overname. Vanaf dat moment nam GVT de contractuele verplichtingen over, waardoor onder andere salarissen van de chauffeurswerden zeker gesteld en de trucks konden blijven rijden.”

Het bestaande contract met Huisman Stukgoed B.V. zou eind 2014 aflopen. Altrex zat al volop in een tenderproces met een aantal kandidaten voor de aanbesteding van het dedicated transport voor de Benelux.“GVT was voor Altrex, in de regio Zwolle, een onbekende,” vertelt Hans Hilhorst, Hoofd Inkoop. “Maar er was meteen na de overname een plezierige klik, vertrouwen en een goed contact. GVT is om die redenen in een latere fase van het tenderproces alsnog ingestapt.”

En met succes! Altrex koos voor GVT/HSL als logistieke dienstverlener. De partijen tekenden onlangs een contract voor de komende vier jaar. “Altrex, als toonaangevend A-merk in de wereld van klimmaterieel, heeft behoefte aan een logistieke partner als GVT/HSL met zijn verregaande knowhow op het vlak van transport,”aldus Gerko. “Door de professionele en prettige samenwerking met GVT, zijn wij ervan overtuigd dat wij onze klanten optimaal kunnen bedienen.”

“ER WAS METEEN VERTROUWEN EN GOED CONTACT”