BCC
DE KRACHT VAN EEN GOEDE RELATIE

BCC is één van de grootste elektro retailers in Nederland. Ooit begonnen als familiebedrijf heeft de onderneming inmiddels 58 filialen, verspreid door het hele land. Sinds december 2013 verzorgt GVT Alkmaar de distributie van de goederen naar de BCC winkels. “Per dag versturen wij 300-400 pallets. Onze producten zijn waardevol. Wij zochten een vervoerder waarbij onze spullen in betrouwbare handen zijn”, aldus Jacco Timmerman, senior manager logistiek bij BCC.

Tot voor kort deed BCC zelf het transport naar de winkels vanuit het centrale magazijn op Schiphol. “We zijn daarmee gestopt, omdat het niet behoort tot onze core business” vertelt Timmerman. “Wij focussen op verkoop en service. Het beleveren van winkels kunnen we veel beter aan een professionele vervoerder overlaten. GVT heeft een enorm distributienetwerk in Nederland en een prachtige vloot. Als grote speler op transportgebied kunnen zij ons heel veel bieden.”

De 11 chauffeurs die BCC in dienst had, werden door GVT overgenomen. “We hebben dat proces zorgvuldig doorlopen en goed begeleid. Het waren stuk voor stuk mensen met veel dienstjaren en met hart voor de zaak. Voor hen was het een enorme verandering om als BCC-chauffeur met een vaste distributieronde langs eigen winkels, opeens onderdeel te worden van een groot vervoersbedrijf. Dat was voor sommigen echt heel moeilijk.”

Timmerman hecht veel waarde aan een goede relatie. “Samen proberen om beter te worden, synergie te bereiken, dat heb ik altijd voor ogen. Wederzijds vertrouwen is daarbij cruciaal. En natuurlijk gaat er wel eens iets fout, zeker in zo’n beginfase. Dat weet je van tevoren, daar moet je niet moeilijk over doen. Zolang het maar goed wordt opgepakt en snel wordt opgelost. Zolang je bij problemen maar meteen de telefoon kunt pakken en ook écht iemand aan de lijn krijgt. En juist daar is GVT heel goed in. Ze zijn zeer klant- en oplossingsgericht. Zo hebben we samen al een overslagpunt in Zwolle gerealiseerd en zijn er nu plannen voor een overslag in Tilburg.”

Dat GVT uiteindelijk als meest geschikte partij naar voren kwam, werd mede bepaald door het feit dat zij veel ervaring hebben met het vervoer van elektronica. Timmerman: “Sony en Samsung zijn ook klanten van GVT. Dat zijn deels onze leveranciers. Wellicht kunnen we samen met deze partijen naar gezamenlijke oplossingen zoeken in de toekomst.”

Terugkijkend kan Jacco Timmerman constateren dat het goede gevoel dat hij had bij het tekenen van het 3-jarig contract met GVT, zeker waar is gemaakt. “Alles wat ik van tevoren had gehoopt over de samenwerking met GVT is uitgekomen. Ik heb een hekel aan het woord ‘ontzorgen’ maar dat is wel precies wat GVT voor ons doet. Ik ben dan ook vol vertrouwen over het verdere verloop van onze samenwerking!”

''SAMEN PROBEREN OM BETER TE WORDEN, SYNERGIE TE BEREIKEN, DAT HEB IK ALTIJD VOOR OGEN''